14:00

OAFF

Referat: Alviks IK - OAFF

På Liko Arena spelar Alvik- OAFF 1-1 (0-0)
OA inleder piggt men ganska snart tar Alvik tag i matchen och dominerar bollinnehavet under första 25 minuterna, men OAFF försvarar sig bra och Alvik får inga riktiga målchanser. Sista tjugo kommer OAFF alltmer och man är då det något bättre laget. I den 43:e minuten får Adam Zingmark en armbåge upp i ansiktet från en Alvikare, Adam tappar humöret och sparkar omkull Alviksspelaren. Domaren står bra placerad och visar upp det gula kortet för båda spelarna, två röda hade inte varit fel. I en chansfattig halvlek går lagen till pausvila med rättvisa 0-0.

Andra halvlek inleds bra av OAFF och man är det lag som känns farligare men dom riktigt giftiga chanserna vägrar komma. Men i den 65:e minuten kommer matchens bästa läge när Johannes Pekkari kommer fram på vänsterkanten och hittar in till Johan Svanlöv vars vänsterskott tycks vara på väg in i mål men Alviks målvakt Henrik Renberg får upp en hand och reflexräddar skottet. Två minuter senare slår Anders Palo en långboll in mot Alviks straffområde, upp går Adam Zingmark och nickar ner bollen till Johannes Pekkari som vänder på en fem-öring och prickskjuter in bollen tätt invid målisens vänstra stolpe till 0-1. Efter målet är OAFF nära att utöka ledningen när Johannes Pekkari kommer igenom på högerkanten och på inspelet till Jocke Larsson gör målisen en snygg parad, returen går tillbaka till Johannes som skjuter över det övergivna målet. Sista tio lyfter Alvik alltfler bollar in i vårt straffområde och vi har nu svårare att få undan bollen. I den 92:a minuten dimper en hörna ner framför vårt mål och Alviks Linus Backman kan sätta dit 1-1. Just före slutsignalen får Alvik chansen till ett segermål men vårt försvar lyckas blockera närskottet vilket gör att matchen slutar 1-1. Då oavgjorda matcher i kval avslutas med straffsparkstävling blev Johannes Ylipää matchvinnare genom att ta tre av fyra straffar som gick mot mål, den femte gick stolpe ut. För OAFF satte Adam och Johan Svanlöv sina straffar så att OA vann straffläggningen med 2-1. Joel, Micke K och Johannes P missade för OA.
Straffsparkstävlingen avgör enbart om två lag slutar på samma poäng och samma målskillnad.

Sett över 90 minuter är 1-1 ett rättvist resultat där Alvik hade något mer boll men där OAFF hade dom flesta och bästa målchanserna. I ett bra och hårt jobbande OAFF som kändes lite tröttkörda under slutkvarten går plussen till Kotten i målet som inte hade jättemycket att göra under ordinarie matchtid men visade att epitetet straffspecialist stämmer till punkt och pricka. I ett bra spelande försvar var Anders Palo den dominerande spelaren. På mittfältet går plusset till Joel Hiltunen och framåt var Johannes Pekkari mycket bra. I Alvik gjorde målvakten Henrik Renberg ett par riktigt svettiga räddningar som höll Alvik kvar i matchen, Linus Backman var duktig i försvaret, Chaho Jamshidi den bäste på mittfältet och Leo Österberg som kom in i slutkvarten var den som med sin fina högerfot såg till att Alvik fortfarande har chansen till div III-spel nästa år. Domaren Simon Granström hade några tveksamma domslut men som helhet var insatsen klart godkänd.
Laget: Kotten - Kero, Palo, Elio, Micke K - John, Johan S, Joel, Jocke,- Adam, Johannes P